Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Нашето небе" – емоционална изповед на Георги Костадинов

Снимка: Facebook/GeorgiKostadinov86

Ако хванете такси в София и шофьорът запее по-добре от звездите по телевизията, значи сте попаднали на Георги Костадинов. Всъщност той е една от тези звезди – яркото му присъствие в телевизионния формат "Гласът на България" го направи особено популярен.

Музиката е неговото призвание и Георги усеща това от малък. От 7-годишен изучава пиано, а в осми клас вече знае, че иска да пее. Музикалното му образование започва в Добрич и продължава в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София, където завършва като студент в специалност "Поп и джаз пеене" в класа на доц. Алис Боварян. Още като ученик печели Гранд при на "Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев". Добива богат опит като певец в пиано барове и на круизни кораби. Както доста музиканти обаче, пандемията принуждава и него да потърси алтернативно занимание и тогава започва да… кара такси. Точно за това разказва Георги с мощния си глас в съвместната песен с DJ Dian Solo от Deep Zone Project – "Funky Taxi Driver":

Само за една година Георги Костадинов ни поднесе две много различни авторски песни.

Докато първата "Funky Taxi Driver" ни връща към корените на фънка, соула и джаза – музиката, с която е израснал - и ни зарежда с ритъм и енергия, втората му песен "Нашето небе" е искрена и емоционална елегия. "Исках да разкажа история за любовта – колко е силна, голяма, велика и вечна, и може в един момент да преобърне човек" – споделя Георги Костадинов. Въздействащата изповед в текста е на самия Георги. Музиката е написал заедно с Антони Рикев – WahTony, който е направил и аранжимента.

Освен гласът на Георги Костадинов, в "Нашето небе" чуваме и беквокалите на неговата половинка в живота – Елена Кокорска, и на нейната сестра Кръстина Кокорска – Криста.

Още от категорията

"Нова Стъпка" на българската музикална сцена

"Музиката у нас е в своя Ренесанс" – казват от група  4етно и вокално трио Идепея , след като се заявяват на българската сцена с иновативна комбинация от музикални стилове на име " Нова Стъпка ". Песента комбинира множество инструменти, органичен..

публикувано на 09.05.23 в 09:35

"Like Salsa", но по Балкански

GloBalKan е етно джаз проект, който съчетава фолклорни ритми с джаз мелодии, авторски композиции и аранжименти, характеризиращи музикалната палитра от различните краища на Балканите. Формацията е създадена през 2018 г. от Недялко Недялков – един от..

публикувано на 05.05.23 в 09:55

Световна премиера на радиооперата “Синьото пиано” в Първо студио на БНР

Радиооперата “Синьото пиано” на Албена Петрович-Врачанска ще има своята дълго чакана световна премиера на 3 май, в Първо студио на Българското национално радио, в рамките на Международния фестивал “Софийски музикални седмици”. Заглавието на творбата е..

публикувано на 02.05.23 в 15:18