Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров вече има 75 победи в турнирите от Големия шлем

Снимка: @BulgarianTennisFederation

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля руснака Аслан Карацев в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Димитров се наложи със 7-6 (3), 7-5, 6-2 и вече има 13 победи и само една загуба в първия кръг в Мелбърн. През годините Аустрелиън Оупън е най-силният турнир от Големия шлем за Григор, който вече записа победа номер 30. Българският тенисист има един полуфинал и три четвъртфинала в турнира. 

За Димитров предстои двубой със сърбина Ласло Джере, който победи белгиеца Зизу Бергс. Българинът не е играл досега срещу 27-годишния Джере, който заема 68-мо място в световната ранглиста. При нов успех Димитров може да се изправи срещу Новак Джокович в трети кръг. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Турнирът "Дан Колов - Никола Петров“ събира борци от 23 страни

От 7 до 10 март в столичната зала "Асикс Арена" ще се проведе 61-то издание на Международния турнир по борба "Дан Колов - Никола Петров“. В надпреварата ще се включат близо 200 състезатели от 23 държави, сред които и призьори от големи..

публикувано на 07.03.24 в 06:15
Женският национален отбор по шахмат

Първа среща за обединение на родния шахмат

По инициатива на спортния министър Димитър Илиев днес ще се проведе работна среща с представители на Българската федерация по шахмат 2022 и Българската спортна федерация по шахмат. Целта е да се потърси решение за обединение на родния шахмат, за да..

публикувано на 05.03.24 в 06:00
Янаки Милев

Тенисистът Янаки Милев отива на финал в Анталия

Янаки Милев се класира за финала на сингъл на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 5 Милев победи третия в схемата Святослав Гулин (Русия) с 6:2, 2:6, 6:4 за близо два часа на корта. Това е..

публикувано на 02.03.24 в 14:29