Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско момиче впечатли журито в конкурс за красиви и даровити деца в Тайланд

Снимка: личен архив

Преди да проговоря още на две години съм започнала да пея, казва ученичката от Четвърта езикова гимназия във Варна Божана Атанасова, която завоюва няколко първи награди от световния конкурс “Kids Star International”, проведен в гр. Патая, Тайланд. Тя е взела призови отличия за позиране във фотосесия, за представяне на вечерен тоалет и за цялостно представяне.

Българката е била отличена и в друга много важна категория – представяне на национален костюм. Божана казва, че в нея конкуренцията е била изключително силна, тъй като е имало момичета облечени в изключително пищни костюми, украсени с пера на птици и екзотични животни и растения. Но журито е било впечатлено от автентичен варненски костюм на лазарка, с който Божана е избрала да представи България.


Носията е изключително пъстра, обшита с бродерии и с много красив аксесоар за главата. Така, благодарение на нашата участничка, за пръв път в историята на конкурсите в Азия, българска носия се класира в челната тройка на отличените участници. В Тайланд младата варненка е представила и своя певчески талант, като е изпълнила песен на три езика – френски, английски и български.

Снимки: личен архив

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Миньори блокираха центъра на София срещу либерализацията на тока и съкращенията

Хиляди миньори и енергетици, членове на двата профсъюза КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест в пространството между сградите на Народното събрание и Министерския съвет в София. Протестиращите настояха парламентът да гласува отлагане на..

публикувано на 25.04.24 в 15:08
Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14