Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът: Датата на следващите парламентарни избори е 2 април

Снимка: БГНЕС

Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване, за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира да гласува с машина или с хартия, каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Той обяви, че ще издаде указ за разпускане на парламента на 3 февруари и ще насрочи парламентарните избори за 49-то Народно събрание на 2 април. 

"Надявам се оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-ото Народно събрание и те да докажат, че борбата с корупцията, ПВО, европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания", посочи Радев.


Още от категорията

Според ген. Атанасов руските служби пречат да има редовна власт в страната

Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството. Разделението е голямо, залогът е голям, това заяви кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) акад. Николай Денков. Той изрази недоволство, че в..

публикувано на 26.05.23 в 09:22

От ПП-ДБ се оплакаха, че са подслушвани, за да не се състави правителство

Политици от коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) са записвани по време на работни срещи и съвети на ръководството в парламента и в партийните централи. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. Записите са планирани от..

публикувано на 26.05.23 в 08:26

Хърватия подкрепя членството на България в Шенген

Президентът на Хърватия Зоран Миланович, който е на посещение в България, декларира подкрепата на Загреб за присъединяването на страната ни към Шенген. Той и президентът Румен Радев препотвърдиха подкрепата на София и Загреб за териториалната цялост на..

публикувано на 25.05.23 в 15:44