Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът: Датата на следващите парламентарни избори е 2 април

Снимка: БГНЕС

Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване, за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира да гласува с машина или с хартия, каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Той обяви, че ще издаде указ за разпускане на парламента на 3 февруари и ще насрочи парламентарните избори за 49-то Народно събрание на 2 април. 

"Надявам се оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-ото Народно събрание и те да докажат, че борбата с корупцията, ПВО, европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания", посочи Радев.


Още от категорията

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за съвместно управление, но при втория мандат

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство неизпълнен с мотива, че няма да допусне в състава на правителството да бъдат хора, издигнати чрез задкулисни договорки. Пред..

публикувано на 22.05.23 в 16:01
Слави Трифонов

ИТН оттеглиха подкрепата си за кабинет с първия мандат

"Има такъв народ“ (ИТН) няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ. Това съобщи във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. До днес никой не проведе разговор по същество с ИТН се оплака лидерът. "Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за..

публикувано на 22.05.23 в 09:01
Мария Габриел и Румен Радев

Мария Габриел връща изпълнен мандата за проектокабинет

Номинираната за премиер Мария Габриел днес в 15,00 ч. ще представи на президента Румен Радев структурата и състава на предложения от нея кабинет. “Очаквам ГЕРБ–СДС да дойдат с изпълнен мандат, след което ще издам указ ”, заяви държавният глава. По..

публикувано на 22.05.23 в 06:00