Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Датата на следващите парламентарни избори е 2 април

Снимка: БГНЕС

Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване, за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира да гласува с машина или с хартия, каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Той обяви, че ще издаде указ за разпускане на парламента на 3 февруари и ще насрочи парламентарните избори за 49-то Народно събрание на 2 април. 

"Надявам се оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-ото Народно събрание и те да докажат, че борбата с корупцията, ПВО, европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания", посочи Радев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета на Габриел

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. "Предложеният състав в папката,..

публикувано на 19.03.24 в 19:31

Мария Габриел предложи състав на новото правителство

След изнервени преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ до последната секунда предложената за поста министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия проучвателен мандат изпълнен – с предложени имена на министри...

публикувано на 19.03.24 в 17:20

България подкрепя евробъдещето на Западните Балкани според собствените заслуги

Европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността в региона на река Дунав. Такава е категоричната позиция на България, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на Деветата конференция на..

публикувано на 19.03.24 в 15:45