Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът: Датата на следващите парламентарни избори е 2 април

Снимка: БГНЕС

Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване, за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира да гласува с машина или с хартия, каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Той обяви, че ще издаде указ за разпускане на парламента на 3 февруари и ще насрочи парламентарните избори за 49-то Народно събрание на 2 април. 

"Надявам се оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-ото Народно събрание и те да докажат, че борбата с корупцията, ПВО, европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания", посочи Радев.


Още от категорията

БСП гледа с песимизъм и към първия, и към втория мандат

Социалистите се оттеглиха от разговорите за правителство с ГЕРБ-СДС, защото не са били поставени истинските проблеми на обществото. Това заяви пред БНТ Александър Симов от БСП. Според социалистите основният проблем сега е ще има ли бюджет, с какъв..

публикувано на 20.05.23 в 10:55

Механизмът за разследване на главния прокурор е приет на първо четене

Депутатите приеха на първо четене механизма за разследване на главния прокурор, внесен от Министерския съвет. Законопроектът беше приет със 191 гласа "за", нито един "против", а 33 депутати от "Възраждане" гласуваха "въздържал се". В законопроекта..

публикувано на 19.05.23 в 15:13

Мария Габриел: Структурата на проектокабинета не се променя, имената - в понеделник

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел заяви, че структурата на проекта за кабинет остава същата, защото няма време за промени и потвърди, че имената на министрите ще бъдат оповестени в понеделник. След среща между ГЕРБ, ДПС и “Има такъв..

публикувано на 19.05.23 в 12:57