Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Как се стягат парламентарните партии за предстоящите избори?

Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените формации вече се подготвят за участие в предстоящите на 2 април предсрочни избори за 49-ти парламент и демонстрират оптимизъм за бъдещите си резултати.

"Ще търсим локални измерения на проблемите и възможностите. Ще търсим политическа формула, която ще доведе до сформиране на управляващо мнозинство в парламента“, посочи Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ. Приоритет за партията ще е и съдебната реформа.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев води преговори за партньорство с "Демократична България" с условие, то да се скрепи с писмено споразумение. „Работим активно с ДБ, за да се случи обединение с тях, но и с всички други граждански организации и партии, с които имаме обща визия за България", поясни Василев.

"Ще формираме предизборни и следизборни конфигурации, които да дадат ясна опция на българските граждани да гласуват за демократично и реформаторско управление“, увери Христо Иванов от ДБ.

"Възраждане" с лидер Костадин Костадинов са изпълнени с амбиция да се превърнат от четвърта в първа политическа сила.

„Продължаваме политиката си. Подкрепяме завършването на проекта АЕЦ „Белене“ и разширяване на АЕЦ „Козлодуй“", заяви Румен Гечев от БСП.

„Български възход“ ще решава на съвет в какъв формат ще се яви на предстоящите избори, съобщи лидерът Стефан Янев.

ДПС засега запазват мълчание.


БНР подкасти:

Още от категорията

Николай Денков

Продължават преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ за коалиционен кабинет

По отношение на кабинета - преговорите продължават. Има напредък, докато няма всичко договорено, няма да обсъждам състав, каза кандидатът на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) за премиер Николай Денков в парламента...

публикувано на 01.06.23 в 09:23

Външно министерство призова да се изпълняват споразуменията за Косово

България категорично осъжда насилието срещу Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и изразява пълна солидарност с ранените военни от мисията, съобщи в Туитър българското външно министерство. Призоваваме всички страни към деескалация. Изпълнението на..

публикувано на 31.05.23 в 08:30

Съветник на български премиер е съгласувал българската позиция с гражданин на РСМ

Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев съобщи при днешното му изслушване в парламента за установен случай, при който съветник на български премиер е съгласувал позициите на Министерството на външните работи с..

публикувано на 30.05.23 в 15:42