Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се стягат парламентарните партии за предстоящите избори?

Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените формации вече се подготвят за участие в предстоящите на 2 април предсрочни избори за 49-ти парламент и демонстрират оптимизъм за бъдещите си резултати.

"Ще търсим локални измерения на проблемите и възможностите. Ще търсим политическа формула, която ще доведе до сформиране на управляващо мнозинство в парламента“, посочи Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ. Приоритет за партията ще е и съдебната реформа.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев води преговори за партньорство с "Демократична България" с условие, то да се скрепи с писмено споразумение. „Работим активно с ДБ, за да се случи обединение с тях, но и с всички други граждански организации и партии, с които имаме обща визия за България", поясни Василев.

"Ще формираме предизборни и следизборни конфигурации, които да дадат ясна опция на българските граждани да гласуват за демократично и реформаторско управление“, увери Христо Иванов от ДБ.

"Възраждане" с лидер Костадин Костадинов са изпълнени с амбиция да се превърнат от четвърта в първа политическа сила.

„Продължаваме политиката си. Подкрепяме завършването на проекта АЕЦ „Белене“ и разширяване на АЕЦ „Козлодуй“", заяви Румен Гечев от БСП.

„Български възход“ ще решава на съвет в какъв формат ще се яви на предстоящите избори, съобщи лидерът Стефан Янев.

ДПС засега запазват мълчание.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00