Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Как се стягат парламентарните партии за предстоящите избори?

Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените формации вече се подготвят за участие в предстоящите на 2 април предсрочни избори за 49-ти парламент и демонстрират оптимизъм за бъдещите си резултати.

"Ще търсим локални измерения на проблемите и възможностите. Ще търсим политическа формула, която ще доведе до сформиране на управляващо мнозинство в парламента“, посочи Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ. Приоритет за партията ще е и съдебната реформа.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев води преговори за партньорство с "Демократична България" с условие, то да се скрепи с писмено споразумение. „Работим активно с ДБ, за да се случи обединение с тях, но и с всички други граждански организации и партии, с които имаме обща визия за България", поясни Василев.

"Ще формираме предизборни и следизборни конфигурации, които да дадат ясна опция на българските граждани да гласуват за демократично и реформаторско управление“, увери Христо Иванов от ДБ.

"Възраждане" с лидер Костадин Костадинов са изпълнени с амбиция да се превърнат от четвърта в първа политическа сила.

„Продължаваме политиката си. Подкрепяме завършването на проекта АЕЦ „Белене“ и разширяване на АЕЦ „Козлодуй“", заяви Румен Гечев от БСП.

„Български възход“ ще решава на съвет в какъв формат ще се яви на предстоящите избори, съобщи лидерът Стефан Янев.

ДПС засега запазват мълчание.


БНР подкасти:

Още от категорията

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов пита защо няма разследване за записа на Радостин Василев

Пред БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Атанас Атанасов постави въпроса защо няма разследване кой и с каква цел е записал заседанието на политическия орган на сила, получила мандат за управление на страната...

публикувано на 04.06.23 в 14:11
Румен Радев и Реджеп Ердоган на 6 октомври 2022 г. , архив

Румен Радев ще присъства в Анкара на встъпването в длъжност на Ердоган

Държавният глава Румен Радев заедно с още 19 други държавни лидери и десетки министри ще присъства днес на церемонията по встъпване в длъжност на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, който беше преизбран на поста на 28 май т.г...

публикувано на 03.06.23 в 09:27

Николай Денков: В понеделник връщаме мандата изпълнен

“Новината от вчера е, че имаме състав на кабинет. Новината от днес е, че проведохме разговори за това, как трябва да осигурим мнозинство за конституционната реформа. Днес разговаряхме за това. В понеделник в 11.00 часа връщаме папката на..

публикувано на 02.06.23 в 17:43