Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Лос Анджелис искат да има паметник на кирилицата

4
Снимка: личен архив

Паметник на кирилицата да бъде изграден в Лос Анджелис. Това предвижда проект, който обединява усилията на Българската фондация за изкуства, култура и образование, Генералното българско консулство в Лос Анджелис и автора на скулптурата Бронислав Ликоманов, каза пред БТА почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков.

Скулптурата изобразява ръка на просветител, която държи книга, превръщаща се в птица. Под нея са издълбани буквите А, Б, В и Г, разказва авторът Бронислав Ликоманов.
Той е завършил "Художествен дизайн" в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ и "Анимационно кино" в Националната театрална академия "Кръстьо Сарафов". Живее в Калифорния. Работи като художник-аниматор за компании като водещи компании в тази индустрия. 

 Снимки: личен архив

Галерия

Още от категорията

Българо-сръбски център ще си сътрудничи с гимназията в Пирот

Председателят на Българо-сръбския център във Враня Дарко Аначков и директорката на гимназията в Пирот Ивана Костадинович подписаха споразумение за сътрудничество в рамките на проекта "Културна дипломация и младите хора – мост на развитието на..

публикувано на 23.03.23 в 09:03
Стефан Манов

Стефан Манов: Район "Чужбина" би мотивирал хората да гласуват

Между 170 000 и 215 000 българи в чужбина се очаква да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 2 април . Това каза пред БНТ Стефан Манов от Обществения съвет на ЦИК. Според него не се очакват и затруднения при организирането на..

публикувано на 21.03.23 в 16:29
Татяна Станева

В защита на Украйна се сражава батальон от украински българи

Батальон базиран в Болград и съставен предимно от украински българи се сражава за Украйна срещу Русия, каза пред БНР украинската българка Татяна Станева - сценарист, режисьор и продуцент на филма "Място на силата". Лентата проследява съдбата и живота..

публикувано на 20.03.23 в 13:08