Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скопие ще вземе мерки, за да няма инциденти при честването на Гоце Делчев

Министрите на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски (вляво) и на България Иван Демерджиев в Скопие - 30 януари 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са в Скопие за разговори с македонските власти с цел да се осигури сигурността по време на честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. 

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски увери българския си колега Демерджиев, че македонските власти ще вземат всички необходими мерки за това събитието да мине без инциденти. 

Демерджиев също заяви, че ще вземе всички мерки, хората, които дойдат от София, да не правят провокации. Той сподели, че е получил уверението на властите в РСМ, че случаят с побоя над Християн Пендиков ще бъде разследван безпристрастно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Подновени са преговорите за съставяне на правителство

Водят се разговори, между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), каза пред БНТ кандидатът за премиер от ГЕРБ Мария Габриел. Тя отказа да даде повече информация и подчерта, че докато всичко не е договорено, нищо не е..

публикувано на 23.03.24 в 09:27
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Няма паралел между ротацията на премиерите в България и Румъния

В Румъния имаше правила, коалиционно споразумение още в самото начало, когато беше създаден техния кабинет и затова беше много по-лесно и просто да бъде извършена тази ротация. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на журналистически..

публикувано на 23.03.24 в 08:47

През август в София ще дойде нов посланик на Обединеното кралство

Натаниъл Копси е назначен за посланик на крал Чарлз Трети в Република България, наследявайки д-р Роб Диксън, който ще премине на друга длъжност в дипломатическата служба, се казва в прессъобщение на британското посолство. Посланик Копси ще..

публикувано на 22.03.24 в 16:35