Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скопие ще вземе мерки, за да няма инциденти при честването на Гоце Делчев

Министрите на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски (вляво) и на България Иван Демерджиев в Скопие - 30 януари 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са в Скопие за разговори с македонските власти с цел да се осигури сигурността по време на честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. 

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски увери българския си колега Демерджиев, че македонските власти ще вземат всички необходими мерки за това събитието да мине без инциденти. 

Демерджиев също заяви, че ще вземе всички мерки, хората, които дойдат от София, да не правят провокации. Той сподели, че е получил уверението на властите в РСМ, че случаят с побоя над Християн Пендиков ще бъде разследван безпристрастно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02
Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10