Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола от Cool Den и Annie V отново с общо участие на софийска сцена

Снимка: предоставена от изпълнителите

Тази вечер (31.01) двама многообещаващи артисти ще се представят за пореден път заедно в известен столичен клуб, който предоставя сцената си на млади музиканти. Това са Annie V и Никола Симеонов.

Ани и Никола пеят заедно от 2016 година. Запознават се на акустичен фестивал в София, организиран от техен общ приятел. Първите им участия като дуо са част от морско турне, след което продължават в столицата и из цяла България. Музикантите шеговито определят стила си като "турбосексфънк от Рая". Работят с loop station и колористични звукови ефекти. Изпълняват соул, блус, рок, поп, реге, фънк, ска и много други стилове, като през последните години залагат на авторската си музика. Още от самото начало двамата печелят симпатиите на публиката със своите свежи идеи, спонтанност и неподправено сценично присъствие.


Заедно са участвали в редица български фестивали, сред които и Джаз фестивала в Банско.

Много успешно двамата се развиват и самостоятелно. През 2018 г. Никола създаде своята група Cool Den, с която имат реализирани вече два албума.

През 2021 г. Annie V (Анна-Мария Въртовска) издаде дебютния си солов албум, подкрепен от Културния фонд на Музикаутор по програмата "Млад автор". Анна-Мария пише текстовете, музиката и е автор на аранжиментите на всички песни в албума, наречен "Station Unknown". В едноименната песен участва и Никола, който изсвирва китарите.

Една от 12-те песни в самостоятелния албум на Annie V е Try, в която, освен топлия глас на певицата, чуваме и пианото на Мартин Стоянов – Martist. Песента има стилно видео – вижте:

Текст: Диляна Трачева
Снимките са предоставени от изпълнителите

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Всичко е било за добро" - първи дует на Михаела Филева и Дара Екимова

С предчувствие за пролет, две от най-актуалните дами в съвременната българска музика – Михаела Филева и Дара Екимова – подаряват на своите почитатели обща песен. Освен че в нея гласовете им за първи път звучат заедно, те са и автори на "Всичко е било..

публикувано на 08.03.24 в 10:15

Концерт на Лили Иванова в зала "Флаже" обединява българската общност в Белгия

След десетгодишна пауза примата на българската поп музика Лили Иванова отново ще изнесе голям концерт в Брюксел. Събитието е на 6 март, от 20:00 часа местно време, в легендарната зала "Флаже" на белгийската столица и е под патронажа на българския..

публикувано на 06.03.24 в 04:30

"Дай ми любов" събира Християна Дънкова и Кристиян Янкулов в дует

Двама млади, но вече добре познати изпълнители – Християна Дънкова и Кристиян Янкулов – представят първата си съвместна песен "Дай ми любов". Посветена на любовта, която днес все по-рядко срещаме в чистата ѝ форма,  "Дай ми любов" е красива поп балада..

публикувано на 05.03.24 в 10:55