Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от 10 клас спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България

Снимка: Facebook /WWF Bulgaria

Ученици от 10-и клас от Кюстендил, които завършиха успешно обучението "Бъдещето на градовете и селата", спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България. Panda Labs е програма за млади хора, които имат амбиция да създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. 

В заключителната част, победителите представиха идея за намаляване на топлинните вълни и превръщане на градовете в по-красиви и уютни места за живот, чрез изграждане на вертикални градини на жилищни сгради. Така, отборът на учениците спечели финансиране от 7 000 лв. за първоначални тестове на идеята си и създаване на прототип, което ще вдъхнови много млади хора да последват примера. 

До финала на Panda Labs достигнаха още няколко отбора с младежи на възраст между 15 и 25 години от няколко града на страната. По време на инициативата участниците преминаха през серия от обучителни модули, които да им помогнат в развитието на техните идеи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23

Три български региона са с най-високата смъртност в ЕС

Трите региона в ЕС с най-висок стандартизиран коефициент на смъртност през 2021 г. са в България, съобщи статистическата агенция на общността Евростат. В район Югозападен смъртността е 390 души на 100 000 жители, в Северен централен регион е..

публикувано на 27.03.24 в 09:55