Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор открои отстъпление в противодействието на руското влияние у нас

Снимка: БГНЕС

В последните години у нас се забелязва известно отстъпление в противодействието на зловредното руско влияние, заяви главният прокурор Иван Гешев на международна дискусия в Конгреса на САЩ във Вашингтон, посветена на последиците от руската агресия в Украйна. По думите му, с началото на войната и предвид факта, че страната ни се намира близо до зоната на конфликта, налице е “един засилен интензитет на зловредно руско влияние”. Затова той смята, че е необходимо да се подобри сътрудничеството както на национално ниво, така и между институциите в партньорските страни. Иван Гешев се обърна към представителите на евроатлантическите страни от Балканите, призовавайки ги за съвместни действия, които да гарантират сигурността в нашия регион.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05
Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00