Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 1 февруари 2023 г.

Всяко ново начало е нова надежда! А днешният 1 февруари е наситен с толкова много енергия и смисъл, че ни остава само да се надяваме и помним. В деня на Трифон Зарезан ще говорим за мостовете, по които минаваме или не съвсем. Ще се отдадем на зимна радост и смисъла на паметта. Днешният 1-ви февруари е официално обявен за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим и един голям музикант ще ни прикани на него да вдигнем очи. Всичко това и още представлява "България днес" с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

02.48 - Новини от България.

09.25 - Прогноза за времето у нас и по света

15.25 - Войната в Украйна може да ускори строителството на мостове над река Дунав – Иво Иванов разговаря с историка Пламен Димитров, експерт от Българското геополитическо дружество, за строежа или липсата на такъв на мостове по река Дунав, между България и Румъния и в преносен смисъл за онези от тях, който са част от единна Европа

37.30 - Рестарт на сезона - обилен сняг и много туристи с началото на новата 2023 година в Пампорово и Чепеларе

48.30 - Днес се навършват 141 години от рождението на големия български художник Владимир Димитров – Майстора. Как годишнината превръща родния му Кюстендил в център на живописта ни разказва Евгени Серафимов

58.33 - "Песен на деня" – 1-ви февруари като Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим "Вдигни очи"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 19 май 2023 г.

В последния ден от седмицата в предаването „България днес“ ще поговорим за политическата изборна седмица на Балканите, ще отидем до Лазурния бряг, за да усетим вълнението от филмовия фестивал в Кан и ще се настроим празнично за предстоящите дни на..

публикувано на 19.05.23 в 19:00

България днес – 18 май 2023 г.

Този четвъртък в предаването "България днес" ще отбележим значими годишнини, ще отдадем внимание и почит на младите таланти в музиката ни и на онези, които вече са завладели голямата сцена и сърцата на публиката. Ще се похвалим, като част от..

публикувано на 18.05.23 в 19:00

"Кафал свири" е най-новият проект на талантливата Габи от Дъблин

Габриела Иванова е 13-годишна пееща тинейджърка, която живее в Дъблин. Младото дарование има няколко сполучливи музикални проекта с известни български изпълнители. Тези дни на бял свят излезе и най-новият ѝ проект, разработен с цялата палитра..

публикувано на 18.05.23 в 11:15