Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ой, девойче" на DJ Тишо и "Гласове на традицията" е номер 1 в международна класация

Снимка: toxitystudio.com

Българска песен е номер едно в международна класация за денс, хаус и електронна музика. Популярната френска платформа Promo Club е отредила първото място за месец януари 2023 г. на клубния ремикс на песента "Ой девойче", изпълнена от българската вокална формация "Гласове на традицията" и популярния Ди Джей Тишо.


Тихомир Георгиев (DJ TISSUE) e с богата артистична кариера, чието начало е поставено през 1995 година с проекта "Бисквитките", последван от албумите DJ Тишо (1999 г.), Експлозия (2001 г.), Т60 (2003 г.), The Friends (2006 г.), Georgieff (2012г.) и др.

"Гласове на традицията" изпълняват старинна българска фолклорна и църковна музика, като за първи път в професионалните фолклорни музикално-сценични форми съчетава женски с мъжки тембри.


В състава на групата влизат дългогодишните солисти на хора при някогашния Ансамбъл за народни песни на Българското национално радио и млади фолклорни дарования. Мъжкото присъствие е на квартет "Светоглас".


Изпълнителите от "Гласове на традицията" са гастролирали в най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка, участвали са и в международни етно проекти, получили световно признание. Техен диригент е Милен Иванов.

Чуйте "Ой, девойче" на Ди Джей Тишо и "Гласове на традицията"

Съставила: Диляна Трачева

Снимки: promoclub.ovh, toxitystudio.com, Facebook / Гласове на традицията

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"За теб"

Славин Славчев отдавна е познат като един от най-великолепните гласове на своето поколение в българската музика, и то не само в рок сферата, както личи и от най-новата му песен "За теб". Тя бележи няколко нови момента в развитието на Славин: в нея..

публикувано на 04.04.24 в 10:15

Деляна Лазарова дирижира оркестър на Румънското национално радио

Българката Деляна Лазарова – един от най-известните млади диригенти в света, изнесе концерт с Камерния оркестър на Румънското национално радио и с пианистката Александра Силоча. Това се случи в концертната зала на радиото в Букурещ. “За втори път идвам в..

публикувано на 04.04.24 в 09:08

"Обезумели"

Група P.I.F. продължава да издава нови песни след загубата на своя фронтмен и основен автор на музика – непрежалимия Димо Стоянов, с които следва неговата концепция за звученето на групата. Така е и с песента "Обезумели" – Димо създава музиката по..

публикувано на 02.04.24 в 10:15