Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ой, девойче" на DJ Тишо и "Гласове на традицията" е номер 1 в международна класация

Снимка: toxitystudio.com

Българска песен е номер едно в международна класация за денс, хаус и електронна музика. Популярната френска платформа Promo Club е отредила първото място за месец януари 2023 г. на клубния ремикс на песента "Ой девойче", изпълнена от българската вокална формация "Гласове на традицията" и популярния Ди Джей Тишо.


Тихомир Георгиев (DJ TISSUE) e с богата артистична кариера, чието начало е поставено през 1995 година с проекта "Бисквитките", последван от албумите DJ Тишо (1999 г.), Експлозия (2001 г.), Т60 (2003 г.), The Friends (2006 г.), Georgieff (2012г.) и др.

"Гласове на традицията" изпълняват старинна българска фолклорна и църковна музика, като за първи път в професионалните фолклорни музикално-сценични форми съчетава женски с мъжки тембри.


В състава на групата влизат дългогодишните солисти на хора при някогашния Ансамбъл за народни песни на Българското национално радио и млади фолклорни дарования. Мъжкото присъствие е на квартет "Светоглас".


Изпълнителите от "Гласове на традицията" са гастролирали в най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка, участвали са и в международни етно проекти, получили световно признание. Техен диригент е Милен Иванов.

Чуйте "Ой, девойче" на Ди Джей Тишо и "Гласове на традицията"

Съставила: Диляна Трачева

Снимки: promoclub.ovh, toxitystudio.com, Facebook / Гласове на традицията

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вълшебен концерт на детските хорове на БНР и Радио Румъния (снимки)

В една вечер на музикално вълшебство Румъния и България обединиха глас в исторически концерт на детските хорове на румънското и българското радио - два ансамбъла с традиции, национален и международен престиж, истински школи по музика.  Събитието..

публикувано на 02.03.24 в 15:35

Акапелната формация Спектрум гостува на българите в Люксембург

В навечерието на националния ни празник, акапелната група Спектрум (Spectrum Vocal Band) ще изнесе концерт в Люксембург. Поканата е дошла от Културен клуб "Гайда" – място, известно като работилница за събития и българска култура за приятели от близо и..

публикувано на 01.03.24 в 10:15

Детският хор на БНР изпълнява български творби в първия си концерт с Детския хор на Радио Румъния

Детските хорове на обществените радиа в България и Румъния за първи път ще изнесат съвместен концерт в Букурещ днес, 29 февруари. Събитието е част от програмата за сътрудничество между двете медии и е посветено на високите хорови постижения...

публикувано на 29.02.24 в 09:10