Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само на Украйна можем да изпращаме продукти от руски петрол

Лукойл Нефтофим Бургас

Днес влиза в сила забраната на Европейския съюз за износ на продукти от руски петрол, преработен у нас. Макар че страната ни се ползва с дерогации и може да внася руски петрол по море и тръбопровод до края на 2024 г., тя няма правото да продава получени от него нефтопродукти на купувачи в рамките на общността или в трети държави. Допуска се изключение само за Украйна – позволено е да получава от нас газьол, минерален терпентин, бензин, керосин, нефтени масла, тежки горива.

Изнасяме нефтопродукти от руски петрол само за Украйна

Износът на рафинирани продукти за нападнатата от Русия страна е разрешен и заради рисковете за околната среда, тъй като подобни продукти не могат да се съхраняват безопасно у нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Политологът проф. Милена Стефанова (в средата), (вдясно) социологът Юлий Павлов и (вляво) проф. Росен Стоянов, политолог

За да има правителство, политиците трябва да преглътнат две неща

Най-вероятно е ротацията да се осъществи и България да има правителство, въпреки всички раздори. Нови избори не биха довели до нищо по-различно в парламента и участниците в преговорите знаят това. Такова мнение изказаха в ефира на БНР политолозите проф...

публикувано на 24.03.24 в 14:43

Българското правителство осъди нападението в Москва и призова за разследване

България изразява съболезнования към близките на жертвите от терористичния акт в Москва. “Категорично осъждаме тероризма във всички негови прояви. Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението“, пише..

публикувано на 23.03.24 в 13:47

Подновени са преговорите за съставяне на правителство

Водят се разговори, между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), каза пред БНТ кандидатът за премиер от ГЕРБ Мария Габриел. Тя отказа да даде повече информация и подчерта, че докато всичко не е договорено, нищо не е..

публикувано на 23.03.24 в 09:27