Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само на Украйна можем да изпращаме продукти от руски петрол

Лукойл Нефтофим Бургас

Днес влиза в сила забраната на Европейския съюз за износ на продукти от руски петрол, преработен у нас. Макар че страната ни се ползва с дерогации и може да внася руски петрол по море и тръбопровод до края на 2024 г., тя няма правото да продава получени от него нефтопродукти на купувачи в рамките на общността или в трети държави. Допуска се изключение само за Украйна – позволено е да получава от нас газьол, минерален терпентин, бензин, керосин, нефтени масла, тежки горива.

Изнасяме нефтопродукти от руски петрол само за Украйна

Износът на рафинирани продукти за нападнатата от Русия страна е разрешен и заради рисковете за околната среда, тъй като подобни продукти не могат да се съхраняват безопасно у нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел получава от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство, 15 май 2023 г.

Президентът ще връчи на ГЕРБ първия мандат за съставяне на правителство

В понеделник се очаква вицепремиерът в оставка Мария Габриел да получи мандат за съставяне на правителство. Президентът отложи връчването за 18 март, заради официалния траур след кончината на патриарх Неофит. В понеделник или ще отидем при..

публикувано на 18.03.24 в 07:10

Протест срещу гласуването в руското посолство в София

В третият и последен ден от президентските избори в Русия, които са с предизвестен край руските граждани в България гласуват в руското посолство в София. По обяд пред дипломатическото представителство имаше опашка от стотици жеалещи да гласуват...

публикувано на 17.03.24 в 14:09

Премиерът и външният министър се срещнаха с Вселенския патриарх

Мир, единство и сътрудничество – беше посланието, около което се обединиха участниците в срещата между премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел с Вселенския патриарх Вартоломей. Православният йерарх водеше в София опелото на покойния..

публикувано на 17.03.24 в 10:16