Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Десподов е „Футболист на годината“ за 2022 г.

Снимка: БГНЕС

Нападателят на „Лудогорец“ спечели отличието „Футболист на годината“ за втори пореден път в 62-та анкета "Футболист на годината в България". Негови подгласници станаха Илия Груев от Вердер Бремен и полузащитникът на „ЦСКА 1948“ Ивайло Чочев. 

"Изключително щастлив съм да бъда в топ 3 в компанията на Илия Груев, Ивайло Чочев и всички други номинирани – те са невероятни таланти, заедно с тях ще преследваме една голяма мечта – да класираме България на голям международен форум, надявам се да е тази година“, каза Десподов на церемонията. Той беше отличен и за номер 1 в категорията „Най-добър нападател“.

Десподов, който за трети път бе избран за Футболист № 1 на България заяви, че отново иска да играе в чужбина. Нападателят беше продаден от „ЦСКА София“ на италианския „Каляри“, където не успя да се наложи, но игра добре под наем в австрийския „Щурм“ Грац, а в последните два сезона е в основата на успехите на „Лудогорец“. 

За „Треньор на годината“ беше избран наставникът на „Левски“ Станимир Стоилов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30