Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 25 области на страната има жълт код за ниски температури

Снимка: БГНЕС

В сряда минималните температури ще са от минус 9 до минус 4°, в София – около минус 7°. През деня ще е облачно, а над Югозападна България до слънчево. На север от Балкана и в планините ще превали сняг. Ще духа умерен, в Източна България силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от минус 1 до 4°, в столицата- минус 1°.

По Черноморието ще е ветровито, със слаб сняг. Максималните температури ще са 1-2°. Морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, по-значителни в Централна Стара планина. Максималната температура на височина 1200 м ще е минус 7°, на 2000 м до минус 14°.

В четвъртък ще остане мразовито, но без валежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По стълбите до четиринайсетия етаж в Деня без асансьори

С изкачване на четиринайсететажния Колеж по туризъм в Бургас днес ще бъде отбелязана международната инициатива “Ден без асансьори”. Всички желаещи ще могат да изпитат физическите си сили, участвайки индивидуално или в отбор от трима души.  Целта на..

публикувано на 14.04.24 в 07:00

Природозащитници излизат на голям протест срещу законодателни промени

Коалиция “За да остане природата в България” и гражданско сдружение “Ти решаваш” с подкрепата на “Зелено движение” организират днес протест, с който настояват да бъдат оттеглени законопроектите за опазване на околната среда и за устройство на..

публикувано на 14.04.24 в 06:00

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в..

публикувано на 13.04.24 в 18:30