Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

SEVI ft Johnny Gioeli и силата на любовта в "Drowning"

Снимка: seviband.com

Рок машините от SEVI отпразнуваха 13 години на сцената с концерт и нова книга, разказваща за техния път.

Създадена през 2010 г., бандата успя бързо да натрупа популярност и да си спечели стабилна фен база. SEVI имат три студийни албума и повече от 13 видео-сингъла. Подгрявали са световно известни групи като EUROPE, EVANESCENCE, BLACK STONE CHERRY, TOM KEIFER, EPICA и са били част от програмата на най-големите фестивали в България. През 2022 г. музикантите се включиха в европейското турне на HARDLINE и Johnny Gioeli в Швейцария и участваха като специални гости на част от турнето на Geoff Tate от QUEENSRYCHE в Германия.

Сред изненадите за отбелязването на 13-тия рожден ден на групата беше премиерата на дългоочакваната втора част на книгата "Цената да бъдеш себе си". Тя излиза близо 7 години след първата част от откритите дневници на SEVI, с подзаглавие "Силата".


"Това е книга за всички хора, които биха искали да избутат напред собствените си граници и да се осмелят да бъдат себе си в свят, в който шаблоните ни преследват от всеки ъгъл. Книга за силата да бъдеш себе си, дори когато най-малко виждаш светлината, за непреодолимото желание да се отдадеш изцяло на изкуството, просто заради самото него!", споделя групата за "Цената да бъдеш себе си" - част II.

С нестихваща енергия музикантите работят по четвъртия албум на SEVI, който ще представят още тази година.

Песента "Drowning" е сингъл от предстоящия четвърти албум на групата и е третия съвместен проект с американския изпълнител Джони Джоели, познат най-вече като вокалист на китариста Аксел Руди Пел и групата Хардлайн, също и като глас от популярна видеоигра. Ето какво казва фронтдамата на група SEVI – Светлана Близнакова – за "Drowning":

"Въпреки негативната нотка в заглавието, посланието на песента по-скоро говори за силата на любовта, която може да ни въздигне и в най-трудните моменти."


I drown in the middle of nowhere –

I’m fallin’

Nothing ever will be the same

But I will need you to save me!

Come and save me

Please,

Come and save me!

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: seviband.com, Facebook / SEVI

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35

"За теб"

Славин Славчев отдавна е познат като един от най-великолепните гласове на своето поколение в българската музика, и то не само в рок сферата, както личи и от най-новата му песен "За теб". Тя бележи няколко нови момента в развитието на Славин: в нея..

публикувано на 04.04.24 в 10:15

Деляна Лазарова дирижира оркестър на Румънското национално радио

Българката Деляна Лазарова – един от най-известните млади диригенти в света, изнесе концерт с Камерния оркестър на Румънското национално радио и с пианистката Александра Силоча. Това се случи в концертната зала на радиото в Букурещ. “За втори път идвам в..

публикувано на 04.04.24 в 09:08