Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сърце" – първата авторска песен на дуета Бисера и Лидия

Снимка: Facebook/bisera.lidia

Вдъхновени от богатството на фолклорните предания и легенди, младите певици Бисера и Лидия създават песента "Сърце", в която се разказва за любовта като движеща сила. Текстът е написан е във фолклорна форма, но без специфични диалектни думи.

Слушателите могат да чуят модерен етно елемент с лирично-драматични моменти, представени в клубно звучене. Музиката, аранжиментът и саунд дизайнът са дело на момчетата от ANP Music Production (Петър Алексиев, Алекс Нушев и Атанас Борисов). Специално участие в аранжимента има известният музикант Илия Илиев, който придава интересни тембри в звученето със своя духов инструмент тарогато (срещан в унгарската и румънската музика). В песента присъстват още звуците на тамбура (Алекс Нушев) и пиано (Петър Алексиев).

Сюжетът на видеото към песента разказва историята на двама влюбени, които се търсят взаимно, но са изправени пред безброй непреодолими препятствия по своя път един към друг. Тогава се появява Богинята на природата, която прилага своите свръхестествени сили, за да им помогне да бъдат отново заедно. Момичетата пресъздават двата женски образа, а мъжкият е поверен на Светослав Петков. В подготовката и заснемането, осъществено от SkyBrothers, с режисьор Радостин Събев – Шошо, активно участие взема и Младежка организация "SEED", град Самоков.

Текст: Диляна Трачева

По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1000 изпълнители на странджански фолклор се надпяват в конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Второто издание на Националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" събра над 1000 изпълнители, обявиха организаторите му. През почивните дни, 13 и 14 април, в Културен дом НХК в Бургас ще се надпяват изпълнители от различни възрасти,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10
Борислав Славов

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт". Славов..

публикувано на 12.04.24 в 15:17
Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

"Няма да се променя за теб"

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че..

публикувано на 11.04.24 в 10:15