Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сърце" – първата авторска песен на дуета Бисера и Лидия

Снимка: Facebook/bisera.lidia

Вдъхновени от богатството на фолклорните предания и легенди, младите певици Бисера и Лидия създават песента "Сърце", в която се разказва за любовта като движеща сила. Текстът е написан е във фолклорна форма, но без специфични диалектни думи.

Слушателите могат да чуят модерен етно елемент с лирично-драматични моменти, представени в клубно звучене. Музиката, аранжиментът и саунд дизайнът са дело на момчетата от ANP Music Production (Петър Алексиев, Алекс Нушев и Атанас Борисов). Специално участие в аранжимента има известният музикант Илия Илиев, който придава интересни тембри в звученето със своя духов инструмент тарогато (срещан в унгарската и румънската музика). В песента присъстват още звуците на тамбура (Алекс Нушев) и пиано (Петър Алексиев).

Сюжетът на видеото към песента разказва историята на двама влюбени, които се търсят взаимно, но са изправени пред безброй непреодолими препятствия по своя път един към друг. Тогава се появява Богинята на природата, която прилага своите свръхестествени сили, за да им помогне да бъдат отново заедно. Момичетата пресъздават двата женски образа, а мъжкият е поверен на Светослав Петков. В подготовката и заснемането, осъществено от SkyBrothers, с режисьор Радостин Събев – Шошо, активно участие взема и Младежка организация "SEED", град Самоков.

Текст: Диляна Трачева

По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Обезумели"

Група P.I.F. продължава да издава нови песни след загубата на своя фронтмен и основен автор на музика – непрежалимия Димо Стоянов, с които следва неговата концепция за звученето на групата. Така е и с песента "Обезумели" – Димо създава музиката по..

публикувано на 02.04.24 в 10:15

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45