Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Кирил Милов е първи в света в категория до 97 кг по класическа борба

Кирил Милов
Снимка: bul-wrestling.org

Националният ни състезател по борба Кирил Милов оглави за първи път световната ранглиста на класическия стил, в категория 97 кг, с актив от 50 000 точки. Класиците в момента са на лагера в Пореч (Хърватия), като сборът ще продължи до 18 февруари. След това отборът, воден от Братан Ценов, ще се подготвя за следващия рейтингов турнир – "Ибрахим Мустафа" в Александрия (Египет) от 23 до 26 февруари. 

Част от женския ни отбор – Миглена Селишка, Тайбе Юсеин, Мими Христова и София Георгиева заминава в неделя за лагер в Египет, а след това и те ще вземат участие на турнира в Александрия. 

През 2022 година, Милов беше европейски шампион и втори в света, а тази година в Загреб триумфира с титлата на Гран при, след пет убедителни победи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15