Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Мутафчиева ни кани на вълнуващ концерт

„Искам детето в мен да остане живо. Светът е интересен“

Снимка: Facebook/MariaMutafchievaMary

Една от най-обичаните певици и автор на песни – Мария Мутафчиева, ни кани на концерт тази вечер. Поводите са два: личният ѝ юбилей и нейните 30 години на музикалната сцена.

Професионалният и личен празник на Мери ще бъде споделен на сцената на Зала България с едни от най-обичаните родни музиканти, с които тя прави дуети през годините – Маргарита Хранова, Марио Николов и Тони Димитрова. Важна роля в спектакъла имат цигуларят Александър Миролесков, джаз певицата Весела Морова, актрисата Деляна Хаджиянкова и дъщерята на певицата – Мария Мирославова – RIA.


Аз съм един мечтател – казва за себе си Мария Мутафчиева и с присъщата ѝ лекота и ведрост в гласа прави равносметка на отминалото време:

"През годините срещах наистина чудесни хора. Срещите с публиката, семейството ме вдъхновяват най-много и ми дават сили да продължавам напред. Много искам детето в мен да остане живо – това любопитство, интересът към живота. Искам да запазя у себе си удоволствието от това да си жив, да обикаляш, да срещаш хора, да наблюдаваш как се променя света, природата, как се появяват кокичетата, розите, летните сини моменти, хризантемите през есента – такива неща много ме радват. Естествено, променила съм се, защото като всеки човек и аз остарявам, но това е съвсем нормално и красиво. Човек трябва да бъде готов и благодарен да живее дълго, ако може, защото светът е интересен."

Участие в концерта на Мария Мутафчиева ще вземат и млади музиканти, направили вече първите си професионални стъпки в класическата и популярната музика: Александър Георгиев – ALEKS, Анжела Тодорова, Жеко Жеков, Киара Николова.

Родена и израснала в Бургас, Мария Мутафчиева от шестгодишна свири на пиано. Въпреки че я познаваме предимно като момичето от Мери Бойс Бенд – група, създадена от нея през 1994 г. заедно с Мирослав Мутафчиев и Илиян Георгиев и добила огромна популярност с хитове като „Непознати улици“ – напоследък Мери отделя време и за соловата си кариера.

Една от самостоятелните ѝ авторски песни е "Остани", в която чуваме три емблематични бургаски гласа от различни поколения – тези на Мери, на Тони Димитрова и на младата RIA.

Редактор: Диляна Трачева (изп. интервю на Зоя Караджова от БНР-Благоевград)

Снимки: Facebook/MariaMutafchievaMary

По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Обезумели"

Група P.I.F. продължава да издава нови песни след загубата на своя фронтмен и основен автор на музика – непрежалимия Димо Стоянов, с които следва неговата концепция за звученето на групата. Така е и с песента "Обезумели" – Димо създава музиката по..

публикувано на 02.04.24 в 10:15

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45