Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се въвеждането на еврото

Снимка: БГНЕС

България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 г., съобщи финансовият министър Росица Велкова. На заседанието на Еврогрупата в началото на седмицата страната не е била изслушана за готовността й, макар точката да е била в дневния ред. Причината е, че България изостава с приемането на нужното законодателство и не отговаря на критерия за инфлацията, каза Велкова. 

Има водени проучвателни разговори в рамките на Еврогрупата за поискване на оценка, когато страната ни покрие всички критерии. Новата целева дата е 1 януари 2025 г., но може оценката да бъде поискана още тази година, допълни Велкова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕК одобри 120 млн. лв. за българските фермери

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 120 млн. лева в подкрепа на фермерите, производителите на зърно и маслодайни култури в контекста на войната на Русия в Украйна, предаде кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова...

публикувано на 07.03.24 в 15:33

България и Молдова ще си сътрудничат в областта на земеделието

Проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на земеделието и храните между Министерството на земеделието и храните на България и Министерството на земеделието и хранително-вкусовата промишленост на Молдова одобри..

публикувано на 06.03.24 в 14:51

Пазарът на труда в България: едните не предлагат, другите не търсят

Състоянието на българския трудов пазар към края на 2023 г. сочи тенденция към стагнация. Такъв е изводът от анализа на Института за пазарна икономика. От средата на 2021 г. коефициентът на безработица се задържа в диапазона 4-5,5%, който е по-нисък дори в..

публикувано на 02.03.24 в 10:36