Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Сърбия ще се промотират чрез общ балкански продукт

Илин Димитров и Хусеин Мемич
Снимка: Министерство на туризма

България и Сърбия да се промотират съвместно чрез общ балкански продукт на трети пазари предложи служебният министър на туризма Илин Димитров на сръбския си колега Хусеин Мемич по време на срещата им в Сърбия. Министърът на туризма и младежта на сръбската държава Мемич се съгласи и сподели, че рекламата на двете страни заедно ще привлече повече туристи. 

Двете страни се договориха да обменят списъци на инфлуенсъри за популяризиране и промотиране онлайн на двете страни.
Акцент на срещата беше поставен върху възможностите за по-активно сътрудничество по програмата INTERREG 2021-2027 г и ЕРАЗЪМ+. 
Сърбия е традиционно четвъртата най-популярна дестинация за българите след Турция, Гърция и Румъния. София, Банско, Несебър, Пловдив, Варна и Самоков са най-популярните дестинации за сръбските туристи в последно време, показва статистиката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Връзката между планината и хората - в ретроспективна изложба

Имената на първите туристи, "покорили" Витоша, тяхната екипировка и маршрути на изкачване – с тези и много други любопитни експонати привлича вниманието на столичани изложбата "Туризмът на Витоша – от първите стъпки до днес". Тя е подредена в..

публикувано на 11.02.24 в 08:10

Варна и близките курорти са на път да достигнат нивата на рекордната предпандемична 2019 г.

Pаботещите в туристическия бранш в района на Варна се готвят отсега за летния сезон. Съдейки по предварителните резервации, има шанс най-сетне да се достигнат нивата на рекордната за сектора 2019 г., научаваме от интервю с Павлин Косев –..

публикувано на 09.02.24 в 09:39

"Загадки и истории в музея" – опознайте културно-историческото наследство на Хасковския край

Районът на Хасково е осеян със свидетелства от хилядолетното му минало, а най-интересните археологически находки са изложени в Регионалния исторически музей на града. Богатият му фонд предлага артефакти от различни исторически пластове – през..

публикувано на 06.02.24 в 10:45