Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Тодоров:

Нямам основания да освободя директора на Народния театър

Найден Тодоров
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Найден Тодоров заяви пред БНР, че няма основания да острани директора на Народния театър Васил Василев. Преди броени дни Василев уволни дисциплинарно знаковия режисьор Александър Морфов, влязъл в конфликт с пиара на театъра Велислава Кръстева заради обвързаността й с партията ДПС. Последваха протести в подкрепа и на режисьора, и на директора.

Министърът нарече “желание за линч” искането на актьорите зад Морфов театралният директор да понесе наказание. Той каза още, че ще работи за това да събере Василев и Морфов и раната да бъде оздравена.

От своя страна, в интервю за бТВ Александър Морфов заяви, че случващото се в Народния театър е мини копие на ситуацията в държавата. “Един самопровъзгласил се диктатор, който управлява с всичките номенклатурни и канцеларски номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други”, коментира режисьорът.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Центърът за подводна археология е кандидат за Център за подводно и световно наследство

Министърът на културата Кръстю Кръстев изпрати до Ернесто Отоне, помощник-генерален директор за култура на ЮНЕСКО, кандидатурата, с която дейността на българския Център за подводна археология да бъде разширена до категория 2 на Център за подводно и световно..

публикувано на 03.04.24 в 17:51
Проф. Минко Балкански

В Париж представят филм за проф. Минко Балкански

В галерията на Българския културен институт в Париж ще бъде представен документалния филм “Моето име е Минко”. Събитието е в сряда, 3 април, от 19:00 ч. Лентата е посветена на проф. Минко Балкански и представлява своеобразна изповед за дългия път на едно..

публикувано на 03.04.24 в 07:30

Филм разказва в Брюксел за спасението на българските евреи

В Европейския парламент в Брюксел представят късометражния игрален филм "Хени. Приятелството – смисъл и спасение", съобщават продуцентите от Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Създателите на творбата гостуват в европарламента..

публикувано на 03.04.24 в 07:05