Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя на най-големия световен туристически форум в Берлин

Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

До 9 март България участва в най-голямото и престижно международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse в Берлин. На форума министърът на туризма Илин Димитров ще се срещне с Дитер Янечек, координатор по туризъма в немското министерство на икономиката. В програмата на министъра са предвидени срещи с големи представители на туристическия бизнес, с представители на Асоциацията на Германските туроператори, с авиопревозвачи и др.

В рамките на ITB в Берлин, Провинция Баден-Вюртемберг организира и Дунавски салон, на който България също ще бъде представена. Заради Covid-пандемията през последните 3 години изложението се провеждаше онлайн. Българският щанд е на площ от 500 кв. м. и представя 44 български фирми и общини. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският щанд в Букурещ

Българският туризъм се представя на изложения в Букурещ и Кишинев

С най-големия национален щанд от 300 квадратни метра България се представя на най-авторитетното туристическо изложение в Румъния. Събитието се провежда за 49-и път в най-големия изложбен център на Букурещ „Ромекспо“.  От страната ни на форума..

публикувано на 17.02.24 в 11:42
Скалната скулптура Главата в тракийското светилище Градище

Човешки лица, скални костенурки, жертвеници и провиралки – "Градището" пази хилядолетни тайни

Местността "Градището" в Западните Родопи е осеяна със скални силуети на хора и животни, които са били дооформени от човешка ръка преди близо 7 хиляди години. В наши дни тези загадъчни скулптури са достъпни благодарение на туристически маршрут, а мястото..

публикувано на 13.02.24 в 09:55

Връзката между планината и хората - в ретроспективна изложба

Имената на първите туристи, "покорили" Витоша, тяхната екипировка и маршрути на изкачване – с тези и много други любопитни експонати привлича вниманието на столичани изложбата "Туризмът на Витоша – от първите стъпки до днес". Тя е подредена в..

публикувано на 11.02.24 в 08:10