Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя на най-големия световен туристически форум в Берлин

Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

До 9 март България участва в най-голямото и престижно международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse в Берлин. На форума министърът на туризма Илин Димитров ще се срещне с Дитер Янечек, координатор по туризъма в немското министерство на икономиката. В програмата на министъра са предвидени срещи с големи представители на туристическия бизнес, с представители на Асоциацията на Германските туроператори, с авиопревозвачи и др.

В рамките на ITB в Берлин, Провинция Баден-Вюртемберг организира и Дунавски салон, на който България също ще бъде представена. Заради Covid-пандемията през последните 3 години изложението се провеждаше онлайн. Българският щанд е на площ от 500 кв. м. и представя 44 български фирми и общини. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10

Пътувай емоционално – туризмът като автентично преживяване и уединение с природата

Свръх туризмът, причинен от невиждания бум на пътуванията след края на епидемията е причина хората да търсят алтернатива на общоприетите представи за почивка. Особено сред по-младите поколения има пресищане от стандартните екскурзии до известни..

публикувано на 04.04.24 в 10:10

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10