Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават регистър на българите в Япония

Снимка: Посолство на Република България в Япония

Българското посолство в Япония работи за създаването на регистър на българските граждани, пребиваващи в Япония. Включването става чрез попълване на електронно или хартиено заявление и съгласие за предоставяне на име, телефон за връзка, електронен адрес и град/префектура на пребиваване, пише Фейсбук страницата на дипломатическото представителство.

От посолството посочват, че предоставените данни ще се използват само за спешни случаи, които включват издирване от роднини или български власти, евакуации при кризисни ситуации. Регистърът ще се използва и за покани от посолството за различни прояви. 

Електронното заявление може да се свали от ТУК.

Документът трябва да се попълни, подпише, сканира и изпрати на Consul.Tokyo@mfa.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българка е бизнес журналист на годината в Австрия

Българката Марина Делчева-Гланчниг получи наградата "Милан Фрюхбауер", заедно с което и титлата "Бизнес журналист на годината" в Австрия. Сънародничката ни е първият носител на специалната награда, информира блогът на българите в Австрия "Меланж..

публикувано на 17.04.24 в 15:18

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено..

публикувано на 14.04.24 в 05:05