Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българската общност преговаря за запазване на своя радиочас в Австралия

Снимка: Фили Ладжман

Българската общност в Австралия продължава да търси начини българският радио час по SBS да бъде запазен, въпреки решението за спиране от май. По този повод се проведе онлайн дискусия между мениджъри в медията и българи от 5 австралийски щата.

"Директорът на SBS за аудио и езиково съдържание Дейвид Хуа е разяснил, че българската общност не покрива критериите за радиоразпространение, защото наброява 2800 говорещи езика (далеч под изискваните 25 000), добре е интегрирана, с добро владеене на английски, с високи доходи и с малък брой възрастна аудитория", каза за БТА Фили Ладжман – водеща на програмата и неин главен продуцент.

От SBS са обещали да проучат предложението на българската общност за запазване на българската програма поне онлайн.

Още от категорията

Българската културна асоциация в Белгия с анкета за любимите български автори по света

Анкета за любими български писатели по света организира Българската културна асоциация в Белгия. Резултатите от допитването ще бъдат обявени на Петия фестивал на българската книга, който ще събере български писатели, издатели и читатели в белгийската..

публикувано на 30.05.23 в 18:01

Алина Пейогло и Мария Бабова са победителите в "Диктовката по български език" в Молдова

281 души се включиха в конкурса "Диктовка по български език", организиран в Молдова по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В I категория - от 13 г. до 19 г., победител е Алина..

публикувано на 29.05.23 в 14:54
Созопол

В Созопол представят талантите на България от различни краища на света

От 5 до 15  юли 2023 г. Созопол ще бъде домакин на 17-ия сезон на  Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите”, организиран от Сдружение „Музите” и община Созопол под патронажа на Вицепрезидента на Република България със съдействието на..

публикувано на 27.05.23 в 08:04