Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сравнително ниски температури в средата на март

Снимка: БГНЕС

През нощта ще се задържи облачно с превалявания от дъжд, на места главно из високите полета на Западна България и в Предбалкана, примесен със сняг. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около 0°. Утре още сутринта валежите в повечето райони ще спрат и до края на деня облачността ще се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа североизточен вятър, в Източна България - временно силен, но вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°. 

Над планините преди обяд ще бъде предимно облачно, на отделни места с превалявания от сняг. След обяд облачността ще намалява. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1°, на 2000 м - около минус 5°. 

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще бъде значителна, сутринта на места със слаби валежи от дъжд. Привечер ще настъпи по-съществено намаление на облачността. Ще духа умерен, за кратко и силен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода.  

Над Западна Европа и Пиренейския полуостров времето ще бъде облачно и дъждовно, на отделни места с по-значителни количества на валежите. Облачно, ветровито, със значителни снеговалежи ще бъде на Скандинавския полуостров. Валежи от сняг ще има на места в северозападната част на Европейска Русия. Над Централна Европа ще преобладава облачно време. Предимно слънчево ще бъде над Беларус, Западна Украйна, както и над Централното Средиземноморие.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Завърнаха се моряците от екипажа на освободения кораб „Руен“

Петимата моряци от отвлечения, през декември край Сомалия, кораб "Руен", който беше освободен от индийския боен флот преди 9 дни, се завърнаха във Варна. Те се прибраха с полет от Оман през Турция. От Параходство "Български морски флот" потвърдиха, че..

публикувано на 26.03.24 в 10:15

Във вторник - пролетни температури, но с валежи от дъжд и сняг по планините

След временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, като на места в..

публикувано на 25.03.24 в 20:05

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30