Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 244 секции в чужбина ще се гласува с машина

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия представи бюлетините за гласуване с хартия и с машина за страната и за чужбина. На предсрочните парламентарни избори на 2 април машинната бюлетина е с дължина 20 сантиметра, а хартиената – 60 сантиметра. В 244 от общо 738 секции в чужбина ще се гласува с машина. В страната ще се гласува с 9366 машини в над 11 800 секции. След гласуване с машина, бюлетината от нея трябва да бъде сгъната, подпечатана и да бъде пусната в прозрачна кутия. Бюлетината за гласуване извън страната, ще бъде същата, както в страната, но без преференции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пясъчен поздрав за Тодоровден

"Посвещаваме това парче на дядовците и всички силни мъже и техните коне" - написа Реми Хогард във фейсбук. Тя и половинката ѝ Пол създадоха поредното си пясъчно произведение на плажната ивица край Бургас. Този път красивата им творба е вдъхновена от..

публикувано на 23.03.24 в 09:35

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е..

публикувано на 23.03.24 в 08:28

София е домакин на 20-ото издание на форума "Световно образование"

На 23 март в София започва юбилейното 20-о издание на изложението "Световно образование". В него участват седемдесет институции за висше и средно образование и центрове за летни езикови програми от 17 държави, съобщиха организаторите от..

публикувано на 23.03.24 в 08:25