Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В 244 секции в чужбина ще се гласува с машина

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия представи бюлетините за гласуване с хартия и с машина за страната и за чужбина. На предсрочните парламентарни избори на 2 април машинната бюлетина е с дължина 20 сантиметра, а хартиената – 60 сантиметра. В 244 от общо 738 секции в чужбина ще се гласува с машина. В страната ще се гласува с 9366 машини в над 11 800 секции. След гласуване с машина, бюлетината от нея трябва да бъде сгъната, подпечатана и да бъде пусната в прозрачна кутия. Бюлетината за гласуване извън страната, ще бъде същата, както в страната, но без преференции.

Още от категорията

България спира допуска на коли с руска регистрация

До края на ден понеделник, 2 октомври, ще започне да действа забрана за влизане на автомобили с руска регистрация и на територията на България, съобщи пред БНТ директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов. Преди два дни в позиция на ДПС..

публикувано на 02.10.23 в 13:18
Протест в Перник

Протестите на миньори и енергетици в страната продължават

Протести на миньори и енергетици, които блокират а пътища и ключови места в страната продължава вече четвърти ден. Заетите в сектора са против публикуваните на страниците на Министерството на енергетиката Териториални планове за справедлив преход на..

публикувано на 02.10.23 в 12:05

Мините и топлоцентралите са обречени, смятат управляващите

Четвърти ден  продължават блокадите на основни пътища от протестиращи миньори и енергетици в знак на протест срещу плановете за справедлив преход за въглищните райони. Затворени са Проходът на Републиката, Подбалканският път при Гурково. Блокада има в..

публикувано на 02.10.23 в 08:42