Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В 244 секции в чужбина ще се гласува с машина

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия представи бюлетините за гласуване с хартия и с машина за страната и за чужбина. На предсрочните парламентарни избори на 2 април машинната бюлетина е с дължина 20 сантиметра, а хартиената – 60 сантиметра. В 244 от общо 738 секции в чужбина ще се гласува с машина. В страната ще се гласува с 9366 машини в над 11 800 секции. След гласуване с машина, бюлетината от нея трябва да бъде сгъната, подпечатана и да бъде пусната в прозрачна кутия. Бюлетината за гласуване извън страната, ще бъде същата, както в страната, но без преференции.

Още от категорията

Тревожно високо е нивото на незаконния дърводобив

Над 1/4 от дърводобива в България е незаконен, алармира доклад на природозащитната организация Световен фонд за природата (WWF).  Трайната тенденция ощетява държавата и заплашва да лиши цели райони от чист въздух и питейна вода.  Освен че между 1/3..

публикувано на 26.09.23 в 15:08

Български лекар застана начело на Световната дентална организация

За първи път българин е избран за ръководител на Световната дентална организация. Това е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Изборът е станал на конгреса на организацията, който се провежда от 24 до 27 септември в Сидни,..

публикувано на 26.09.23 в 12:14
Снимка: Институт по металознание – БАН

SOS за жълтите павета на София – БАН ще произведе първите прототипи на историческия еталон

Две световни войни, бомбардировки, соц. манифестации с танкове и тежкотоварни автомобили, граждански протести и най-вече – ремонти до безкрай…  Какво ли не са преживели жълтите павета на София през последните 116 години! Знаковата настилка е..

публикувано на 26.09.23 в 11:25