Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва повишаване на температурите

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е намалее и над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Утре над Западна и Централна България ще е предимно слънчево. Над източните райони облачността от изток отново ще се увеличи и привечер на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, максималните - между 8° и 13°, в София минимална - около минус 2°, максимална - около 8°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Източна България облачността ще е значителна и привечер на отделни места ще превали. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 2°, на 2000 м - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна. Привечер на отделни места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат 8-9°, колкото е и температурата на морската вода. 

В Западна Европа и на Скандинавския полуостров времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, във Финландия и северните райони от Швеция и Норвегия – от сняг. В Централна Европа облачността ще бъде разкъсана, над много райони до предимно слънчево. Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Източна Европа. Значителна облачност и слаби валежи от дъжд и сняг ще има в южната част от Европейска Русия. В Западното Средиземноморие ще се формира циклон, и там облачността ще е значителна, вечерта ще започнат и валежи от дъжд.

В Чикаго максималната температура ще бъде минус 2 градуса, докато в Кейптаун тя ще достигне 22 градуса. В Ню Йорк се очаква слънчево време с температури до 11 градуса. В Мелбърн ще бъде горещо – 37 градуса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04