Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник слънце и разкъсана облачност

Снимка: архив

През нощтаще преобладава ясно и почти тихо време. Минимални температури между 0° и 5°, в София - около 1°. В понеделник ще преобладава слънчево време с разкъсана облачност. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 19°.  
В планините ще е слънчево с разкъсана облачност. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

Над южната част от Европа ще е слънчево с променлива облачност, на места с валежи от дъжд, само в Италия ще е безоблачно. В северните части на Европа започва леко затопляне, но с валежи от дъжд. Най-топло ще е в Мадрид и Атина с температури между 21° и 18°, най-студено - в Стокхолм и Москва, където ще е 5°. В Белград, Рим, Букурещ и Будапеща - температури между 18° и 17°, в Париж и Виена - 16°, в Лондон, Берлин, Варшава и Киев - около 11°, в Санкт Петербург - около 7°.

В Чикаго времето ще е променливо с минимална температура 2° и максимална 10°. В Ню Йорк - ясно и слънчево. Там температурата ще варира между 1° и 12°. В Кейптаун ще е ветровито, очакват се кратки дъждове, температурата ще е между 16° и 20°. В Мелбърн - слънце и лек вятър с максимални температури до 22°. В Сао Пауло - максимална температура 30°, с валежи и гръмотевици в следобедните часове. В Пекин - слънчево, с лек вятър и температури между 4° и 17°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25