Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребърна монета за 100 години Български олимпийски комитет

Снимка: БНБ

От 20 март 2023 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета, посветена на „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“. Цената на монетата при пускане в обращение е 132 лева, а номиналната й стойност е 10 лева. Тиражът е 5000 броя. 
Цифрите на номиналната стойност са стилизирани стадион и лекоатлетическа писта. На гърба е изобразена съвременната емблема на Българския олимпийски комитет, обградена с венец от традиционен български етно мотив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По стълбите до четиринайсетия етаж в Деня без асансьори

С изкачване на четиринайсететажния Колеж по туризъм в Бургас днес ще бъде отбелязана международната инициатива “Ден без асансьори”. Всички желаещи ще могат да изпитат физическите си сили, участвайки индивидуално или в отбор от трима души.  Целта на..

публикувано на 14.04.24 в 07:00

Природозащитници излизат на голям протест срещу законодателни промени

Коалиция “За да остане природата в България” и гражданско сдружение “Ти решаваш” с подкрепата на “Зелено движение” организират днес протест, с който настояват да бъдат оттеглени законопроектите за опазване на околната среда и за устройство на..

публикувано на 14.04.24 в 06:00

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в..

публикувано на 13.04.24 в 18:30