Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на водата

Снимка: Facebook/UnitedNationsWater

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Целта на деня е да привлече вниманието на обществеността към проблема за достъпа до чиста питейна вода и съхраняването на водните ресурси. Темата за 2023 година е “Ускоряване на промяната”.

По този повод музеят “Земята и хората” в София ще проведе демонстрации за деца над 7-годишна възраст на тема “Невидимата вода в минералите”.

В Ловеч обявяват Ден на отворените врати с вход свободен за посетителите на Старата градска баня „Дели Хамам“. Старата градска баня, построена през XVI век, днес е превърната във виртуална водна атракция. Посетителите могат да научат интересни факти за водата чрез специално проектирани мултимедийни ефекти и програми. С новите технологии, водата в сградата се превръща във воден екран и екран от фини водни пари, върху които се проектират различни картини.

Още от категорията

България днес – 21 Септември 2023 г.

Подвластно на мира и българското е днешното издание на предаването „България днес“. В него ще поговорим за изкуството като проводник на спасителни за природата и нас идеи. Ще се върнем назад в годините, за се разберем истинския смисъл и..

публикувано на 21.09.23 в 19:00

ДАНС експулсира руснак и двама беларуси

Със заповед на председателя на ДАНС Пламен Тончев са наложени принудителни административни мерки за "експулсиране", "отнемане правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за период от пет години на един руски гражданин и на двама..

публикувано на 21.09.23 в 17:18

Комисия за сигурността на машинния вот обедини депутатите

Депутатите създадоха временна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване на предстоящите на 29 октомври местни избори.  Предложението за създаване на комисията е на БСП и срещна подкрепата на..

публикувано на 21.09.23 в 16:39