Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас откриха трудова борса за летния туристически сезон

Снимка: БТА

Над 1100 са украинските граждани намерили работа по програмата "Солидарност" през 2022 г. в Бургаско, обяви местната "Регионална служба по заетостта". В бургаското Бюро по труда към момента са регистрирани 34 украинци с временен статут за пребиваване в страната. Отворена остава програмата "Солидарност", кото субсидира работодателите да наемат украинци. Основно те намират работа в хотелиерството и ресторантьорството.

От 22 март бургаското "Бюро по труда" откри традиционната си Трудова борса преди началото на летния туристически сезон. На щандовете са представени над 40 работодатели. Големите хотелски комплекси по Южното Черноморие предлагат около 1000 позиции за работа.

Снимки: БТА

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване, придружено с жълт и оранжев код за валежи в сряда

В сряда , 17 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. По-ниски се очакват в Северозападна България. През деня ще има дъждовна облачност с валежи от дъжд, по-интензивни след обяд. Значителни  валежи се очакват на..

публикувано на 16.04.24 в 20:15

Сребърни медали за България от Олимпиадата по експериментални науки

Два сребърни медала спечелиха българските отбори в Европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7 до 14 април 2024 г. в Люксембург, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Учениците ни се..

публикувано на 16.04.24 в 17:09

Традиционната журналистика у нас няма своя младежка публика

Според изследване на Националния статистически институт (НСИ) за 2023г. над 88% от домакинствата в Българияимат постоянен достъп до Интернет. Повечето потребители изпoлзвaт aĸтивнo oнлaйн мpeжaтa вceĸи дeн, а над 95% от тях ca aĸтивни и в социалните..

публикувано на 16.04.24 в 10:50