Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържани са български риболовни кораби в Румъния

| обновено на 24.03.23 в 17:04
Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Три български риболовни кораба са задържани в териториалните води на Румъния и откарани в Констанца за незаконен улов на акула. Новината беше потвърдена за Радио Варна на БНР от Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури. 

Единият от корабите е от Варна, другите – от Каварна и Бургас. В момента граничната полиция на Румъния и други институции са в Констанца и извършват разследване на случая. От агенцията ще излязат с официална информация, след като разследването приключи.

Пред БНТ, посланикът на България в Румъния Радко Влайков потвърди информацията и добави, че на задържаните кораби в Констанца има общо десетима български моряци, които са в добро здравословно състояние. Капитаните на корабите са потвърдили, че снощи около 23.30 ч. на 50 мили източно от Констанца са били спрени за проверка и са били конвоирани до пристанището в Констанца. Плавателните съдове в момента се намират на военното пристанище в Констанца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52
Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15