Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ЦИК и МВнР си прехвърлят сигнали за секционните комисии

Снимка: БГНЕС

Назначенията на секционните избирателни комисии зад граница се правят след предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските ни мисии. Така от Централната избирателна комисия (ЦИК) отговарят на българското Външно министерство, което по-рано препрати на Комисията писма от българи в чужбина. 


Писмата са от българи зад граница, които са недоволни от назначените състави на секционни комисии. ЦИК поиска и становище дали заради недоволството на българските общности изборите в чужбина се поставят под риск.Още от категорията

Стартира Race for the Cure в София – ежегодна кампания срещу коварния рак на гърдата

За пета поредна година в България се провежда Race for the Cure (Бягане за лечението) в подкрепа на женското здраве. Стартът е в 10:00 часа на 1 октомври от Южния парк в София, а призивът е: " Нека заедно застанем на старта в подкрепа на жените в..

публикувано на 30.09.23 в 12:15

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече..

публикувано на 30.09.23 в 11:16

"Природа Фест" – празник, който насочва вниманието към градската екология

"Есента е време за събиране на посятото, за радост от постигнатото, за равносметка. Есента е този красив миг, в който природата дава своя най-пищен спектакъл – последен за сезона, преди да потъне в сън. Тази есен празнуваме красотата на природата и..

публикувано на 30.09.23 в 07:15