Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ЦИК и МВнР си прехвърлят сигнали за секционните комисии

Снимка: БГНЕС

Назначенията на секционните избирателни комисии зад граница се правят след предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските ни мисии. Така от Централната избирателна комисия (ЦИК) отговарят на българското Външно министерство, което по-рано препрати на Комисията писма от българи в чужбина. 


Писмата са от българи зад граница, които са недоволни от назначените състави на секционни комисии. ЦИК поиска и становище дали заради недоволството на българските общности изборите в чужбина се поставят под риск.Още от категорията

Тревожно високо е нивото на незаконния дърводобив

Над 1/4 от дърводобива в България е незаконен, алармира доклад на природозащитната организация Световен фонд за природата (WWF).  Трайната тенденция ощетява държавата и заплашва да лиши цели райони от чист въздух и питейна вода.  Освен че между 1/3..

публикувано на 26.09.23 в 15:08

Български лекар застана начело на Световната дентална организация

За първи път българин е избран за ръководител на Световната дентална организация. Това е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Изборът е станал на конгреса на организацията, който се провежда от 24 до 27 септември в Сидни,..

публикувано на 26.09.23 в 12:14
Снимка: Институт по металознание – БАН

SOS за жълтите павета на София – БАН ще произведе първите прототипи на историческия еталон

Две световни войни, бомбардировки, соц. манифестации с танкове и тежкотоварни автомобили, граждански протести и най-вече – ремонти до безкрай…  Какво ли не са преживели жълтите павета на София през последните 116 години! Знаковата настилка е..

публикувано на 26.09.23 в 11:25