Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Митничари откриха милион и половина евро в лек автомобил

Снимка: customs.bg

На ГКПП "Капитан Андреево" митничарите са открили вчера недекларирани над милион и половина евро в кола с 18-месечно бебе, съобщи БГНЕС. 

От началото на годината на "Капитан Андреево" е задържана валута на стойност над 10 милиона лева, като това не е първият случай, при който трафикантите използват за прикритие дете. Самият водач е заявил, че парите са придобити от продажбата на автобуси, които са собственост на баща му и е носил парите в Турция за закупуване на жилище, посочи Мария Кирилова - заместник районен прокурор на Хасково. 

По думите на началника на МП "Капитан Андреево "Георги Господинов, основният маршрут на валутата е от посока Западна Европа към Турция, а парите най-често в долари, британски паунди и евро.


Още от категорията

В България не достигат фармацевти и лекарства

Броят на аптеките в България е почти два пъти повече спрямо средноевропейските показатели, съобщиха от Българския фармацевтичен съюз по повод Световния ден на фармацевта. Големият брой аптеки води до недостиг на персонал, каза председателят на Съюза..

публикувано на 25.09.23 в 14:04

Над 6 милиона избиратели с право да гласуват на местния вот

Малко над 6 милиона и 48 хил. избиратели са включени в предварителните списъци за местните избори на 29 октомври т.г., съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева. По думите й, има разлика между данните от преброяването на населението и хората в списъците..

публикувано на 24.09.23 в 16:53

Британска фирма ще заведе дело срещу криптокралицата Ружа Игнатова

Елитна фирма в лондонското Сити подготвя дело срещу криптокралицата беглец Ружа Игнатова заради измама за милиарди паунда с криптовалута OneCoin, съобщава “Дейли мейл“. Според американското Министерство на правосъдието в средата на 2017 г. компанията..

публикувано на 24.09.23 в 16:16