Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Джералдин Чаплин е в България за „София филм фест“

Снимка: БГНЕС

Голямата актриса Джералдин Чаплин е в София като един от специалните гости на "София филм фест", съобщи БНТ. На международното филмово събитие тя ще представи най-новия си филм "Лука", в който изпълнява ролята на генерал. В лентата участва и българският актьор Валентин Ганев. Първородната дъщеря на Чарли Чаплин идва за първи път в България и я придружава съпругът ѝ Патрисио Кастиля. На 25 март, преди представянето на филма, тя ще получи и наградата на София на Столична община.


Още от категорията

Над 200 събития в България за Европейските дни на наследството

С над 200 събития в цялата страна през септември България за пореден път ще се включи в инициативата Европейски дни на наследството. Тази година темата е „Живо наследство“, или традиционните знания, умения и обичаи, предавани от поколение на поколение...

публикувано на 21.08.23 в 05:30

Старо Железаре стана първото село в света с музей на уличното изкуство

Преди дни, в малкото средногорско селце Старо Железаре отвори врати първият селски Музей на уличното изкуство в света. Експозицията включва цветни пана с оригинални снимки, направени по време на фестивалите Street Art в Старо Железаре от 2013..

публикувано на 17.08.23 в 12:35

Оригинални графики на френски импресионисти ще покажат в Димитровград

Графики на френски импресионисти ще бъдат показани за пръв път в България в Димитровград. В местната галерия "Петко Чурчулиев" от 25 август ще бъдат изложени оригинални рисунки на Пол Гоген, Анри дьо Тулуз-Лотрек, Пиер Огюст Реноар, Едуар Мане, Алфред..

публикувано на 14.08.23 в 17:30