Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Джералдин Чаплин е в България за „София филм фест“

Снимка: БГНЕС

Голямата актриса Джералдин Чаплин е в София като един от специалните гости на "София филм фест", съобщи БНТ. На международното филмово събитие тя ще представи най-новия си филм "Лука", в който изпълнява ролята на генерал. В лентата участва и българският актьор Валентин Ганев. Първородната дъщеря на Чарли Чаплин идва за първи път в България и я придружава съпругът ѝ Патрисио Кастиля. На 25 март, преди представянето на филма, тя ще получи и наградата на София на Столична община.


Още от категорията

Съюзът на българските писатели – на 110 години

110 години от основаването си отбелязва Съюзът на българските писатели (СБП). Творческото сдружение е създадено на 8 септември 1913 г. За негов председател тогава е избран Иван Андрейчин (литературен и театрален критик, поет, белетрист,..

публикувано на 08.09.23 в 04:05

Филм за проф. Димитър Атанасов ни напомня “изгубената“ история на България

„И няма път и влак, а като камъче отронен стоиш и стискаш стръкчето отскубано до корен“ – този стих от поемата „Сърдечен удар“ на поета Борис Христов дава заглавната рамка на една филмова история. История за миналото на България, за паметта, забравата и..

публикувано на 05.09.23 в 10:05

140 издателства представят своята продукция на Алея на книгата в София

Алея на книгата с участието на 140 български издателства ще събере на едно място четящите хора от днес до 10 септември в столицата. Събитието е организирано от Асоциация “Българска книга” и е част от Кауза #ГРАМОТНОСТ, в която книгите отиват при своите..

публикувано на 04.09.23 в 10:54