Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цената на платения вот се вдигна на 150 лв

Снимка: Ани Петрова

Платените избиратели търгуват гласа си за предстоящия вот за 150 лева /75 евро/. По думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, сред схемите за покупка на гласове е предоставянето на различни социални услуги, засилва се и корпоративният вот. 

Практиките се движат по ръба на закона и задачата на МВР се изразява в това да бъдат открити нарушенията. Според Дерменджиев, очакваният натиск от страна на купувачите на гласове е по-голям, затова се увеличават и сигналите, и досъдебните производства. Само до вчера са образувани 48.


Още от категорията

България днес – 7 Декември 2023 г.

Едно международно изследване отново върна разговора за българското образование в дневния ред на обществото. Колко функционално неграмотни са българските ученици и има ли политическа воля да се обърне ситуацията – отговорите на тези и други въпроси..

публикувано на 07.12.23 в 19:00

На студентския празник ще е облачно с отслабващи валежи

В петък, минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София минус 1°. През деня, от запад валежите ще спират, на места дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са от 1 до 6°, в столицата до 3°. По Черноморието  ще е облачно и..

публикувано на 07.12.23 в 18:00

45 години стопанство „Кубинско–българска дружба“ - най-продуктивното в Куба

В Куба тържествено бяха отбелязани 45 години от създаването на кооперативното стопанство „Кубинско–българска дружба“ в град Гуинес, провинция Маябеке. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Създаденото на 6 декември, 1978 г.,..

публикувано на 07.12.23 в 16:15