Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цената на платения вот се вдигна на 150 лв

Снимка: Ани Петрова

Платените избиратели търгуват гласа си за предстоящия вот за 150 лева /75 евро/. По думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, сред схемите за покупка на гласове е предоставянето на различни социални услуги, засилва се и корпоративният вот. 

Практиките се движат по ръба на закона и задачата на МВР се изразява в това да бъдат открити нарушенията. Според Дерменджиев, очакваният натиск от страна на купувачите на гласове е по-голям, затова се увеличават и сигналите, и досъдебните производства. Само до вчера са образувани 48.


Още от категорията

Денят на Независимостта ще е слънчев

В петък  ще е слънчево със следобедни заоблачавания над планините.  Минималните температури ще са от 14° до 19°, в София - 14°. Максималните стойности ще са 28-33°, в столицата - 29°. По Черноморието  ще е слънчево. Температурите на въздуха ще са..

публикувано на 21.09.23 в 19:05

България днес – 21 Септември 2023 г.

Подвластно на мира и българското е днешното издание на предаването „България днес“. В него ще поговорим за изкуството като проводник на спасителни за природата и нас идеи. Ще се върнем назад в годините, за се разберем истинския смисъл и..

публикувано на 21.09.23 в 19:00

ДАНС експулсира руснак и двама беларуси

Със заповед на председателя на ДАНС Пламен Тончев са наложени принудителни административни мерки за "експулсиране", "отнемане правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за период от пет години на един руски гражданин и на двама..

публикувано на 21.09.23 в 17:18